We are the light of the universe

Higher Selves - the eternal truth

We are the light of the universe


Planetarium hypotesen

Planetarium hypotesen blev stiftet i 2001 af den britiske science fiction forfatter Stephen Baxter i hans papir `The Planetarium Hypothesis: A resolution of the Fermi Paradox (JBIS, May 2001). Baxter har en ingeniørgrad og en grad i matematik.

Hypotesen prøver at give svar på den såkaldte Fermi Paradoks i den form, at vores astronomiske observationer er illusioner, som er skabt af en type III civilisation. Hypotesen siger, at en type III civilisation er i stand til at manipulere energi og stof på en galakstisk skala. Baxter konkluderer, at grunden til at vi ikke ser udenjordisk liv er fordi, universet er manipuleret, således at den fremstår tomt for liv. Det betyder, at det kunne vrimle med liv, men vi kan bare ikke se det. Det er gemt for os, fordi type III civilisationer har manipuleret miljøet i galaksen og gemmer liv fra vores syn. Hypotesen siger, at en type III civilisation er i stand til at manipulere universet eller i det mindste den galakse, hvori den eksisterer. Dette betyder, at verden omkring os er en virtual reality simulering. Dette er relateret til Simuleringshypotesen[1], som diskuterer idea om, at universet blot er en simulering, som det ses i filmen Matrix (1999). Hypotesen kan til gengæld kritiseres for at være spekulativ, og når det kommer til praktisk videnskab, er den næsten ubrugelig. Hypotesen er også relateret til en anden hypotese kaldet Zoo hypotesen.

Ydermere kan hypotesen kritiseres, da des større simulering som en type III civilization har skabt, des mere energy er der brug for for at vedligeholde det. Stephen viser, at der eksisterer en grænse. Hvis mennesker udvider sig gennem et specifikt område af rummet med en radius på 100 lysår, ville vi have brug for en simulering større en kapaciten af nogen som helst udenjordisk civilisation bundet af de fysiske love.

Hypotesen kan til gengæld ikke blive modbevist siden mennesker ikke har teknologien til at teste om universet virkelig er en simulering skabt af en type III civilisation.

 

Note: Definition på en type III civilisation er beskrevet herunder:- En type III civilisation, også kaldet en galaktisk civilisation, er i stand til at udnytte energi, fra all stjerner, planeter og sorte huller i den galakse, den bor i.