We are the light of the universe

Higher Selves - the eternal truth

We are the light of the universe


Sjælstræthed

"Føler du dig træt, selvom du har sovet godt igennem i løbet af natten?"

 

"Føler du, at du ingen energi har tilbage?"

 

"Hvad er sjælstræthed egentlig?"

 

Disse er blot to symptomer på sjælstræthed. Sjælstræthed kan opstå på alle tidspunkter i løbet af livet (og op til flere gange). Sjælstræthed opstår, når en person har givet for meget af sig/sit selv til at hjælpe og pleje andre, men ikkke selv modtaget dette eller ydet egenomsorg. En person som hjælper og yder omsorg for andre (og har mange aktiviteter) skal passe meget på, da sjælen ikke kan opretholde sit energiniveau, hvis ikke den for næring i form af kærlighed fra den person, den er koblet på og vedkommendes medmennesker.

 

Et citat lyder: "Ingen søvn er tilstrækkelig, hvis det er sjælen som er træt".

 

En person med sjælstræthed vil opleve, at søvn ikke hjælper på den fysiske såvel som den psykiske træthed.

Da sjælen er dit Jeg og kroppen din rustning, bliver kroppen og sindet påvirket, når sjælen er træt. En såkaldt synergi-effekt.

Hvem rammes, og hvad kan der gøres?

Empatiske og/eller sensitive mennesker har stor tendens til at opleve sjælstræthed. Det er vigtigt at nævne, at alle kan opleve det. Selv en bankdirektør. Hvis bankdirektøren ikke passer på sig selv (i form af sund kost, motion og give sjælen næring), kan vedkommende opleve sjælstræthed. For at opretholde sjælsbalancen er det vigtigt, at man holder sin hverdag i balance. Pas på med ikke at overfylde din hverdag med aktiviteter, så du ikke har plads til at pleje dig selv - din sjæl. Det er okay at sige nej.

 

Små læresætninger

Læresætninger som ikke giver dårlig samvittighed vedrørende sjælstræthed og træthed generelt lyder:

- "Vær egoistisk på den ikke egoistiske måde".

- "Du kan være selvisk på den uselviske måde".

 

Dvs. at har man haft en lang dag på arbejde, hentet børn, lavet mad, passet have, vasket tøj og gjort rent og ens venner spørger, om man vil med ud og have en kop kaffe, men man ikke orker, så er det helt okay at sige nej. Du siger nej for at passe på dig selv. Ikke for at såre andre. Bliver vennerne sure eller skuffet, må du ikke tage dig af det. Dette indikerer blot, at vennerne ikke har fuld menneskelig såvel som sjælelig forståelse og indsigt i  menneskets og sjælens basale behov kaldet hvile (dvs. "lade batterierne op").

Illustration af eksempel på Sjælstræthed. Billedet er tegnet af forfatteren selv