We are the light of the universe

Higher Selves - the eternal truth

We are the light of the universe

Jeg er gay and still going


Min Gay-indledning

Indledning

Jeg vil gerne dele min historie med Jer læsere. En historie om at gå fra et bur til at komme ud i verden. 

Jeg ønsker, at fortælle dig som læser, hvordan min situation er omkring det, at jeg er homoseksuel. Herunder hvilke overvejelser og bekymringer jeg har haft omkring dette, og hvordan jeg den dag i dag er klar til at hjælpe andre, som står i en svær seksuel identitetssituation.

Jeg beder dig, som læser, havde opmærksomhed omkring, at jeg anvender ord inden for homosekualitet, som for nogen kan virke frastødende. Disse ord har jeg dog ikke problemer med, og derfor har jeg valgt at anvende disse, så mine blogindlæg bliver så autentiske som muligt.

Pre-gay

Før jeg offentliggjorde min seksualitet for omverdenen, havde jeg er række bekymringer vedrørende dette. Pre-gay bekymringer refererer derfor til mine bekymringer, før jeg offentliggjorde min seksualitet.

Bekymringer var mangfoldige og nogle bekymringer værre end andre. Samtidig med mine pre-gay bekrymringer, havde jeg en indre konflikt: Stemmehøring (se hovedmenuen `Min forside` og vælg derefter `Stemmehøring`, hvis du ønsker at læse videre om dette).

Mine bekymringer kan opdeles i to kategorier:

1) Interne bekymringer herunder frygten for, hvordan familie, omgangskreds og samfund ville være reagere på min seksuelle orientering. Selv havde jeg fordomme om LGBT+ miljøet bl.a. at homoseksuelle mænd var fimsede og mode-freaks med pink som yndlingsfarve. Dette var måske et resultat af min fordom om, at hvis jeg sprang ud som gay, så skulle jeg også leve op til egne ovennævnte gay-fordomme såsom at være moderigtig, stilet og gå med make-up. 

Samtidig vidste jeg ikke, om hvor og hvordan jeg skulle finde en potentielt kæreste, når/hvis jeg sprang ud som gay.

Inderst vidste jeg godt, at jeg var gay, men var mere bekymrede om mit ansigt ud ad til. Dette kan jeg i hvert fald se i retrospekt denne dag idag. 

2) Eksterne bekymringer herunder, hvilke fordomme og stereotyper samfundet har omkring hele LGBT+ minoriteten i Danmark og verden generelt. Jeg var bange for den had, vrede, den isolation, som jeg troede offentliggørelse af min seksualitet ville medbringe ved offentliggørelse. 

 

Andres bekymringer

Da vi mennesker har forskellig social opvækst og baggrund, er det derfor naturligt, at andre som havde pre-gay bekrymringer måske havde andre bekymringer, end netop jeg havde.

Nogle homoseksuelle må leve i skjul i lande, hvor homoseksualitet straffes ved døden. I visse religiøse grupperinger er homoseksualitet ikke acceptabelt. 

Da jeg ikke selv er opvokset i en religiøs familie, anså jeg ikke min kulturkristne adfærd, som værende et dilemma i forhold til min familie og venner.

Dette kan du læse mere om i blogindlægget herunder (Fra Bekymringer til Bøsse).


Fra Bekymringer til Bøsse

Egne forestillinger versus familie og venners reaktion

Før jeg kom ud som gay for venner og familie frygtede jeg, at de ville kigge skævt til mig eller se mig som familiens sorte får. Jeg var bange for forkastelse, isolation, nedgørelse og fremedgørelse ved at fortælle om min indre seksuelle orientering. 

Det viste sig, som jeg faktisk vidste inderst inde, at både venner og familie reagerede positivt og med åbne arme, da jeg langt om længe fik taget mig mod til at fortælle dem, at jeg er gay. Jeg tror, at egne forestillinger om isolation og nedgørelse var et resultat af, at min negative stemme i hovedet på dette tidspunkt nedgjorde hver en tanke, som jeg havde omkring mig selv som værende homoseksuel. 

"Vi vidste det faktisk godt"

Min familie og venner har ofte nævnt, at de godt vidste, at jeg var til mænd. De har endda nævnt over for mig, hvorfor jeg ikke sagde noget, men derimod benægtede hver en udtalelse om det. 

På en måde vidste jeg, at ingen i min omgangkreds (hverken familie eller venner) ville reagere negativt på min seksuelle orientering. Det var blot min hjerne, som hjernevaskede sig selv, og fortalte, hvor stor en "synd" homoseksualitet er. 

Den dag i dag er jeg derfor min familie og venner evig taknemmelig. Mine egne indre forventninger og konflikter blev altså afkræftet af mine nærmeste. Dette var betryggende.

 

Ny som gay - hvad gør jeg så nu?

Efter min offentliggørelse af min seksualitet begyndte jeg at tænke på, hvad jeg dog nu skulle gøre? 

Skulle jeg netdate og i så fald, hvor og hvordan gør man dette? Jeg havde aldrig netdated før. Specielt ikke med andre homoseksuelle. 

Denne gay-verden var ny for mig. Jeg skulle finde ud af at etablere mig med værdier og principper for ikke at bryde egne grænser og falde tilbage i et negativt adfærdsmønster. Jeg begyndte derfor, at finde ud, hvilke danske hjemmesider, som kunne give mig mulighed for at finde en kæreste. 

Det viste sig at være på boyfriend.dk, at jeg skulle finde min nuværende mand Anders. Han boede faktisk kun cirka 200 meter fra mig på daværende tidspunkt. 

 

Mig som gay nu

Idag er jeg nu så solidt plantet som gay, som man kan være. Jeg mener, jeg er da blevet gift med en mand.

Til gengæld har jeg lært meget af denne transformation som egentlig blot er en selvrealiseringsproces fra forkastelse af egne indre behov og ønsker til udfoldelse af egen indre selvtillid ved offentliggørelse af min seksuelle orientering.

Jeg ønsker, at kunne hjælpe andre unge mennesker, som står i en seksuel identitetskrise, hvad enten disse mennesker er lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnet, queer, interkøn, panseksuel, aseksuel eller anden seksuelle orientering (heraf LGBT+).

Jeg ønsker, at kunne give mennesker med en seksuel identitetskrise håb og lys for deres fremtid og give dem redskaber til, at færdes i samfundet uden frygt for at blive overfaldet, nedgjort, mobbet, hadet eller isoleret.

Alle vi mennesker på Jorden er mennesker. Hvad hver enkelt vælger at kalde sig er egentlig irrelevant. Dog kan identitetsoffentliggørelse medføre problematikker (se blogindlægget `Identificeringstitler` herunder).

 


Identificeringstitler

Hvad er min identitet?

Spørgsmålet om identitet er komplekst og individuelt. Hvad hver især af os, vælger at identificere os selv med kan have både fordele og ulemper.

Fordele

- Mennesker kan associere sig selv som værende miljøbeskytter, dyreelsker, klimavenlig mf. 

- Identificeringstitler kan være meget konkrete og lige til, hvilke kan medføre, at enkelte mennesker skiller sig ud og dermed bliver husket.

- Frem for at fremsige lange sætninger om egne tanker omkring identitet, kan vi mennesker anvende simple identificeringstitler , således at andre hurtigt kan danne sig et indtryk af, hvem og hvad vi er som person.

 

Ulemper

- Identificeringstitler heraf offentliggørelse af egen seksualitet kan skabe eksterne fordomme (krænkende, hadefulde, afskyelige verbale eller non-verbale) og påvirker mennesker negativt. Fordomme skaber stereotyper og hermed bliver menneske opdelt i bokse, som tillader større generaliserbarhed blandt majoriteten.

- At identificere sig som f.eks. homoseksuel kan resultere i, at nogle mennesker kan udtrykke både fysisk voldelige handlinger eller non-verbal adfærd såsom at knytte næven.

- Identiceringstitlen som f.eks. homoseksuel kan risikere at forvirre mennesker i forhold til opdelingen af seksuelle orientering vs. identitet vs. personlighed. Dvs. forveksling af disse.

Grænser for identificeringstitler?

For mit eget vedkomne ønsker jeg minimal anvendelse af identificeringstitler. Min seksuelle orientering er homoseksuel, min nationalitet er dansker, og jeg er gift. Denne sætning vil allerede sætte mig i en bestemt boks hos bestemte mennesker.

Hvad jeg ønsker er, at blive sat i så få bokse som muligt. Jeg hører ikke til i en boks. Jeg kommer jo lige fra skabet. Jeg er fri som fuglen. Boksene skal ikke spærre mig inde i en verden af muligheder, som jeg ønsker at udforske. 

Om andre mennesker ønsker at identificere dem selv ved brug af adskillige identificeringstitler er helt op til dem. Jeg dømmer dem ikke. Dette er blot ikke mit ønske.

 


Gaying og gaydar

Jeg er blot gaying around

Selv er jeg meget tryg og rolig omkring min seksuelle orientering den dag idag. Jeg kan både joke (selv tåle jokes) og have selvironi omkring min sekualitet.

Det er dog først efter min homoseksuelle udfoldelse, at jeg har fundet nogle hobbyer og interesser, som jeg ikke rigtig vidste, at jeg havde som bl.a.:

- Botanik.

- Kunst herunder prosa og maleri.

- Serier.

Førhen var min fordom, at homoseksuelle mænd havde hobbyer og interesser som blomster, kunst, mode, skønhed, sport (herunder sport med letpåklædte mænd) samt film, hvor Brokeback Mountain er yndlingsfilmen. 

Det viste jeg, at min fordom er blevet afkræftet. Det er netop fordi, at homoseksuelle mænd kan have samme interesser som heteroseksuelle mænd.

Konklusionen er, at det er fordi homoseksuelle også er mennesker, ligesom de heteroseksuelle mænd er mennesker. Der er ingen forskel her. Alle mennesker er ligeværdige. Der findes ikke feminine interesseområder og maskuline interesseområder. 

Gaydaren blinker

Hvis du hører en homoseksuel mand sige, at hans gaydar er på, menes der, at vedkommende har spottet en mulig homoseksuel mand. 

For mit vedkommende er gaydaren nok mere en intuition (en flirteintuition) i ønsket om at `finde, fornemme eller spotte en holdspiller` med mulig ven- eller kærestepotentiale.

Gaydaren er måske blot den enkelt homoseksuelles indre ønske om, at finde sig sit livs kærlighed.

 


Homoseksualitet er normalen

Homoseksualitet i naturen

I naturen er homoseksualitet et naturligt produkt af diversifisering og ses også i dyrenes verden. Homoseksualitet i naturen handler ikke om kønnet men om overlevelse. 

Homoseksualitet: Den sociale arv eller biologisk? Måske en kombination

Adskillige forskningsresultater dog størst blandt homoseksuelle mænd viste, at en homoseksuel mand har en række personlighedstræk som bl.a.:

- Kreativitet.

- Venlighed/høflighed.

- Kærlig.

- Humoristisk.

- Emotionel.

Disse personlighedstræk er med til, at holde orden i menneskers natur. 

Selv i epigenetik ses tegn på, at naturen kan "tænde for" det homoseksuelle gen. En række forskellige parametre kan tænde for dette gen hos moderen, når barnet stadig ligger i maven.

For mere uddybende forklaring vil jeg henvise til nedenstående TedXTalk, hvor kardiolog James O`Keefe fortæller historien om sin homoseksuelle søn og om forskning om homoseksualitet generelt.

 

Link

https://www.youtube.com/watch?v=4Khn_z9FPmU